Friday, July 10, 2009

What Say You.........


Sometimes when you have something you take things for granted. Only when you know you loosing your something....you start to panic and usually by then its just too late.

To have something you never had you have to do something you never did. When God takes something from your grasp, He's not punishing you but merely opening your hands to receive something better. The will of God will never take you where the Grace of God will not protect you.

Somethings merely happen for a reason be it good or bad.

Thursday, July 9, 2009

Ajisai


In Japan it is said that every season has its flower. Ajisai in nihongo or hydrangea in English. In Japan it flourishes in June and that's when I will be all smiley to see the Ajisai out again. It is one of my favorite flower. Insyaallah in my next tole painting lesson, I want to paint this flower so far has not done so.




Ajisai comes in many colours, many shades of pink, purple, maroon, blue, lilac, white and cream. The leaves around the flower are not petals but actually calyxes. The core of the flower is the small bud in the center.



Ajisai is the true Japanese flower of rainy season. Hopefully I get to plant this flower when I'm back home. It needs a lot of water and has to live in a wet soil.

Friday, 10 July 2009

Dont know why but cant sleep since last nite. Sekejap pasang aircond, sekejap tutup aircond, sekejap on kipas pastu tutup kipas and yet tetap tak boleh tido. Dari tutup lampu pastu bukak lampu ei..stress akak. Line internet dah la slow giler jadi tak dapat la nak download gambar. Habis dah bilik tu I kemas sampai tak tahu nak buat apa lagi nasib baik juga sempat terlelap about 1 hour. Kul 2.30 pagi terjaga balik sampai le la ni. Pagi-pagi memang sunyi kan....sampai neighbour punya alarm clock pun I dengar...dalam hati i kata eh..cepat jugak dorang ni nak bangun....kul 5 pagi gitu alarm clock jiran dah berbunyi. Bila orang start mengaji je kat surau depan tu sunny boy pun terus bangun. Bagus budak itu...bila balik rumah atok mak dia je tak pernah miss sembahyang 5 waktu kat surau tu. Pepagi haban dia dah ke surau for subuh.
Ni si baby dah bangun...punya la dia excited sebab si Mai nak balik....kul 6 dia dah bangun pastu terus tanya "mummy, kak mai coming back today?". Hmmmm bapak dia pun dia tak miss macam si ah mai tu.

Semalam lepas masak kan kari ikan ngan sayur peria goreng untuk mak sempat jugak pergi KLCC seround bawak budak-budak tengok wayang cerita IceAge3. Lepas tengok wayang kita pun lunch kat Food Court makan Wantan Mee pastu pusing-pusing keluar masuk kedai and terus ke Ampang Point sebab my sista mintak tolong belikan kasut untuk dia. Tak puas hati minah tu...nak juga kasut macam kakak dia. So I pun pergi la Ampang Point, belum sempat beli kasut minah tu..eh... ..eh...Datin Permaisuri talipon...tak puas hati tu ajak gi minuh teh kat Kopitiam kat GE Mall. Sib baik dekat je...so cepat-cepat beli kasut my sista and terus ke GE. Tapi masa beli kasut tu hangin la jugak sebab I baru beli untuk I ari jumaat lepas takde discount pun pastu bila i beli untuk dia semalam eh..eh... ada 50% diskaun....ee mana aci ek......aa tu la rezki namanya kan.
Masa kat GE Mall tu sempat lagi singgah Aussino ada sale gitu...suke akak....apa lagi terjebak la kat situ...tapi takpe itu barang untuk rumah and dah memang patut beli pun untuk gantikan yang lama....yang ada kat umah tu pun dah uzur benar. Lepas tu I ada beli suji cake and some cookies (yang macam biskut raya tu)kat stall depan Cold Storage tu...gembira akak...sedap kuih-kuih dia, kira nya boleh beli lagi la next time. Suji cake dia cun...harus korang cuba. Sampai rumah cukup time maghrib so sempat la berjemaah kat surau for maghrib and isya' ngan budak-budak ni.

Ha tu je la cerita hari ni. Sorry tak kuasa nak download gambar sebab makan tahun nak download satu.

Sunday, July 5, 2009

Out of Action

Assamualaikum to all,

I will be out of action for a couple of weeks. At the moment enjoying our Summer Vacation with family, friends and relatives.
Till I return, take care and enjoy.

Salam
Arashiela

Beauty Tip of the Day